25-10-10

Programma VVPV - regio Pajottenland


11:01 Gepost door jos in VVPV-Pajottenland: info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-08

Zomerprogramma VVPV regio Pajottenland

Wie deskundig en gezellig op tuinbezoek wil gaan vindt de geschikte partner bij de VVPV regio Pajottenland.

Voor info omtrent de organisaties kun je terecht op het email adres:

vvpv-pajottenland@hotmail.com bij Els Rammeloo (regio verantwoordelijke)

Het verdere zomerprogramma ziet eruit als volgt:

13 juli 2008             

  Een (hopelijk) mooie zondagmorgen om het domein van Groenenberg (Gaasbeek) te bezoeken, waar op dat moment de verschillende soorten en cultivars Hydrangea op hun mooist zullen zijn.

 Bijeenkomst om 10.00u aan het hek van Groenenberg.

Parkeren kan op de parking van het aan de overkant van de weg gelegen

kasteel van Gaasbeek.

Inschrijven niet nodig.

 

23 augustus 2008

Bezoek aan Amoena, de privé-tuin van Guy Vandesande en Francis Peeters in Hoves bij Edingen. Voor wie wel eens naar Jardins et Loisirs kijkt, is Francis Peeters zeker geen onbekende. Hij zal ons in het Nederlands rondleiden.  De tuin herbergt een ware schat aan vaste planten (waaronder veel minder gebruikelijke), bijeengebracht in prachtige borders en eilandbedden. Niet te missen.                                                                                                                                        Daarna bezoeken we het park van Edingen, in de zeventiende eeuw in heel Europa beroemd voor zijn tuinen. Sinds de gemeente zo’n 20 jaar geleden eigenaar werd van het park, zijn er heel wat inspanningen gedaan om zowel het park, de tuinen als de vele paviljoenen in hun oude glorie te herstellen.  Bovendien bevat het park een collectietuin van 750 verschillende Dahlia’s, die rond deze tijd volop in bloei zullen staan.

Uitstap met carpooling. Gezien de leden erg verspreid wonen over de streek en  we nodeloos heen en weer rijden willen vermijden, zijn er drie vertrekplaatsen:

- Ternat om 13.20u (parking station),

- Gooik te 13.30 (parking aan het kruispunt De Drie Hamers op de steenweg Asse-Edingen)

- Halle, 13.30u (carpoolparking op het kruispunt van de E 429 en de N 28 naar Nijvel, onmiddellijk na het kruispunt in de richting Nijvel.) We wachten op elkaar op de parking naast de kerk van Hoves, gelegen langs de steenweg Edingen-Soignies (Zinnik).

- Wie dichter bij Hoves dan bij een van de opstapplaatsen woont, kanrechtstreeks naar Hoves gaan. In het laatste geval is er geen carpoolbijdrage verschuldigd.

Kostprijs: 11€ ( carpooling: 3 €, Amoena 5€, Park van Edingen 3 €), te storten op rekening  734-0229585-92 van VVPV-Pajottenland met vermelding van vertrekplaats.

Stel  eventuele inschrijving niet te lang uit: als het bericht eenmaal in het tijdschrift verschenen is, kunnen ook leden van andere regio’s inschrijven (zoals vorig jaar voor het bezoek bij Mark Demesmaeker), en het maximum bedraagt 45 personen.

6 september 2008

Geleid bezoek aan de Museumtuin van Gaasbeek.

Samenkomst aan de ingang van het park (hek) om 15.50u. Het bezoek begint om 16.00u en duurt een kleine twee uur. Het bezoek is gratis, maar inschrijving is noodzakelijk om het aantal deelnemers te kunnen doorgeven! Voor wie de tuin nog niet eerder bezocht heeft is het een must en wie er al eens was zal met plezier terug gaan.  

09:13 Gepost door jos in VVPV-Pajottenland: info | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vvpv |  Facebook |

23-01-08

Vlaamse Vaste Plantenvereniging vzw - regio Pajottenland

In 1992 stak een aantal liefhebbers van vaste planten de koppen bij elkaar en besloot, in navolging van de Engelse Hardy Plant Society maar met aanzienlijk beperktere middelen, ook in Vlaanderen een vereniging op te richten, de VVPV. Momenteel zijn er ruim 1500 leden, verspreid over 7 regio's, waarvan de regio Pajottenland, opgericht in 2003, de jongste is. Contactpersoon regio Pajottenland:

Els Rammeloo, regioverantwoordelijke -

Steenstraat 33a -

1500 Halle -

 De vereniging stelt zich ten doel zoveel mogelijk plantenliefhebbers kennis te laten maken met de mogelijkheden van vaste planten (dat zijn planten die ’s winters meestal bovengronds afsterven maar in het voorjaar weer opnieuw  uitlopen en zich vaak goed uitbreiden). Daartoe geeft ze 4 x per jaar een tijdschrift uit met artikelen over de gebruiksmogelijkheden van vaste planten, nieuwe (en oude) variëteiten, verzorgingstips enz. Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van data van tuinbeurzen, vindt u er adressen van leden die hun tuin openstellen voor bezoek, en wordt er een uitwisseling van zaden georganiseerd, alsook bezoeken aan kwekerijen en soms ook tuinreizen.In het tijdschrift vindt u ook steeds het programma van de verschillende regio's, waar u als lid overal gratis toegang hebt. De afdelingen organiseren meestal maandelijks een activiteit over verschillende aspecten van het tuinieren: dat kan dus net zo goed gaan over vijvers als over vaste planten! U vindt het programma van afdeling Pajottenland in bijlage. Onze voordrachten hebben plaats in het Cultureel Centrum Coloma te Sint-Pieters-Leeuw, in het kasteeltje op de derde verdieping (er is een lift).Lidmaatschap van de vereniging kost 20€ per jaar, te storten op rekening nr. 860-0121137-63 van VVPV, Langdorp, met vermelding “lidgeld 2008 regio Pajottenland”.Daarvoor krijgt u 4 met kleurenfoto’s verluchte tijdschriften, plus vrije toegang tot de activiteiten van de regio’s.  

Alle vergaderingen vinden plaats op het vertrouwde adres: het Kasteel van Coloma te Sint-Pieters-Leeuw, derde verdieping (lift). Zoals altijd beginnen we om 20 u. Toegang gratis voor leden, 2€ voor niet-leden

11:06 Gepost door jos in VVPV-Pajottenland: info | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vvpv |  Facebook |