30-04-14

Tuinweetjes

Weetje 1

Indien je wijnruit (Ruta graveolens) opneemt in je kruidentuin, plant het dan nooit in de buurt van basilicum.  Het is namelijk schadelijk voor dit tuinkruid en heeft invloed op de smaak en geur ervan.

Weetje 2

Last van slakken en je wenst geen gebruik te maken van chemische middelen plant dan een bokaal met wat bier erin onder een dakpan.  Succes verzekert!

 Weetje 3

Bij het zaaien in de zaaibak maakt menig plantenliefhebber een cruciale fout namelijk het begieten van de zaaigrond nadat het zaad gezaaid is.  Je moet de grond vochtig (niet nat) maken vóór het zaaien.  Strooi hierop het zaad uit en dek af met een dun laagje zaaigrond.    Dek af met een folie en giet niet meer.  Zo belet je dat er zich een korst vormt. 

 Weetje 4

Je vijver en vooral jijzelf hebben last van algen, maar je wenst geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, dan kun je gebruik maken van ultrasone of UV-apparaten.  Ze werken beide op golven.  Bevraag je in de betere tuincentra.

 Weetje 5

Euphorbia ‘Diamond Frost’ is een echte meevaller in bloembakken.  Ze groeien in volle zon maar ook nog in lichte schaduw.  Liefst lichtzure bodem!

 

 

 

08:57 Gepost door jos in Tuinweetjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.