23-01-08

Vlaamse Vaste Plantenvereniging vzw - regio Pajottenland

In 1992 stak een aantal liefhebbers van vaste planten de koppen bij elkaar en besloot, in navolging van de Engelse Hardy Plant Society maar met aanzienlijk beperktere middelen, ook in Vlaanderen een vereniging op te richten, de VVPV. Momenteel zijn er ruim 1500 leden, verspreid over 7 regio's, waarvan de regio Pajottenland, opgericht in 2003, de jongste is. Contactpersoon regio Pajottenland:

Els Rammeloo, regioverantwoordelijke -

Steenstraat 33a -

1500 Halle -

 De vereniging stelt zich ten doel zoveel mogelijk plantenliefhebbers kennis te laten maken met de mogelijkheden van vaste planten (dat zijn planten die ’s winters meestal bovengronds afsterven maar in het voorjaar weer opnieuw  uitlopen en zich vaak goed uitbreiden). Daartoe geeft ze 4 x per jaar een tijdschrift uit met artikelen over de gebruiksmogelijkheden van vaste planten, nieuwe (en oude) variëteiten, verzorgingstips enz. Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van data van tuinbeurzen, vindt u er adressen van leden die hun tuin openstellen voor bezoek, en wordt er een uitwisseling van zaden georganiseerd, alsook bezoeken aan kwekerijen en soms ook tuinreizen.In het tijdschrift vindt u ook steeds het programma van de verschillende regio's, waar u als lid overal gratis toegang hebt. De afdelingen organiseren meestal maandelijks een activiteit over verschillende aspecten van het tuinieren: dat kan dus net zo goed gaan over vijvers als over vaste planten! U vindt het programma van afdeling Pajottenland in bijlage. Onze voordrachten hebben plaats in het Cultureel Centrum Coloma te Sint-Pieters-Leeuw, in het kasteeltje op de derde verdieping (er is een lift).Lidmaatschap van de vereniging kost 20€ per jaar, te storten op rekening nr. 860-0121137-63 van VVPV, Langdorp, met vermelding “lidgeld 2008 regio Pajottenland”.Daarvoor krijgt u 4 met kleurenfoto’s verluchte tijdschriften, plus vrije toegang tot de activiteiten van de regio’s.  

Alle vergaderingen vinden plaats op het vertrouwde adres: het Kasteel van Coloma te Sint-Pieters-Leeuw, derde verdieping (lift). Zoals altijd beginnen we om 20 u. Toegang gratis voor leden, 2€ voor niet-leden

11:06 Gepost door jos in VVPV-Pajottenland: info | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vvpv |  Facebook |

Commentaren

Kreeg met kerstmis een prachtige Helleborus X Nigercors.
Staat in de woonkamer en deed het tot nu toe prima.
Tot mijn schrik krijgt deze de laatste dagen gele bladeren.

Het is de bedoeling de plant in het voorjaar in een grote pot
op het balkon te plaatsen.

Graag zou ik van u advies/commentaar ontvangen.

U bij voorbaat dankend,
Met vriendelijke groet,
Kitty Mertens.

Gepost door: Kitty Mertens | 12-01-13

Dag,

Helleborus is niet echt een plant om in een warme temperatuur onder te brengen. In het begin leeft de plant op zijn eigen kracht. Na verloop van tijd is deze opgebruikt en zoekt zijn heil in de omgeving. Maar binnenkamers is dat niet eenvoudig ivm licht, waterhuishouding, enz. Dat één of meerdere factoren niet in orde zijn laat de plant weten via zijn vergelende blad, hangende bloemen, ... Ik zou aanraden je Helleborus te laten wennen aan de koude en wat beschermd buiten te plaatsen.

Gepost door: walravens jos | 13-01-13

De commentaren zijn gesloten.